Napóra > Óra - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Napóra > 6 weboldal. Kategória leírása:
Szponzorált linkek
A napórákról
http://www.napora.net/

Napudvar Baráti Társaság. A Napudvar Baráti társaság egyedi és sorozatgyártott napórák tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, immáron 9-ik éve. Társaságunkat 1999-ben alapította egy iparművész, egy gyógyszerész és egy közgazdász. 2112 Veresegyház, Ponty u.32.

A napórákról
Mcse Napóra Szakcsoport
http://napora.mcse.hu/

Magyarországon – hasonlóan más országokhoz – már hosszú ideje kifejezett érdeklődés mutatkozik a napórák iránt. Az ilyenirányú, sokféle tevékenység azonban különösebb szervezeti keretek nélkül folyt... Az MCSE Napóra Szakcsoportja szívesen vár minden olyan érdeklődőt, aki a napórákat tervezi, szerkeszti, készíti, kivitelezi, kutatja, fényképezi, vagy aki bármilyen módon érdeklődik a napórák iránt: azt szívesen látjuk az MCSE Napóra Szakcsoportjában.

Mcse Napóra Szakcsoport
napora.hu
http://napora.hu/

Acélképek, napórák készítése. Lev. cím.: 2801 Tatabánya, Pf. 1375.

napora.hu
Óriás napóra Pécsett
http://hirek.csillagaszat.hu/egyeb_temak/20060224_oriasnapora.html

Nemrégiben készült el hazánk jelenlegi legnagyobb fali napórája. Az óriás időmérő Pécsett látható, az Alkotmány u. 1. sz. ház tűzfalán.

Óriás napóra Pécsett
Magyarország napórái
http://mek.oszk.hu/00500/00561/html/index.htm

Keszthelyi Sándor: Napórák Magyarországon. A rögzített napórák katalógusa.

Magyarország napórái
Kislexikon
http://www.kislexikon.hu/napora.html

Napóra (gnomon), minden készülék, mely a világtengellyel párhuzamosan elállított pálca árnyékának helyzetéből a valódi napidőt szolgáltatja. A legegyszerübb N. az equinokciális óra, melynél az árnyékot felfogó számlap síkja az equatorral párhuzamos, a pálca tehát egyszersmind merőleges a számlapra. Mivel a Nap is egy nap lefolyása alatt közel párhuzamosan mozog az equatorral, világos, hogy az árnyék óránkint 15°-ot tesz meg, mivel ugyanis a napi mozgás 15°-a egy óra időköznek felel meg...

Kislexikon
Hirdetések
Oldal leírása
ora.wyw.hu: Óra katalógus. Óramárkák, órajavítás, óraszalon, óragyűjtemények, karóra. Pontos idő, időzóna, napóra.Üzlet, bolt, webáruház. Online vásárlás. Különlegességek újdonságok, újságok és könyvek.
Gyűjteményünkben 187 válogatott óra, óraszalon témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 187 | Várakozó linkek: 1 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 49049