Időzóna, világóra, időzóna számítás > Óra - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Időzóna, világóra, időzóna számítás > 6 weboldal. Kategória leírása:

ora.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Időzóna - Wikipédia
Időzóna - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Id%C5%91z%C3%B3na

Egy időzóna a földfelszínnek az a területe, amelynek időmérő eszközei azonos időt mutatnak (ezt az időt „zónaidő”-nek is nevezik, szemben a „helyi idő”-vel, ami az adott hely földrajzi hosszúsága alapján állapítható meg). Ideális esetben az egyes időzónákat hosszúsági körök határolják, a valóságban azonban politikai okoból az országhatárokhoz igazítják őket. Mindegyik időzónát a koordinált világidőhöz (UTC) viszonyítják. A referenciahely a nulla meridián (0. hosszúsági kör), azaz a London közelében található Greenwichi Királyi Csillagvizsgálón átmenő főkör, ezért a koordinált világidőt korábban greenwichi középidőnek (GMT) nevezték.

hu.wikipedia.org
Egyezményes koordinált világidő
Egyezményes koordinált világidő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyezm%C3%A9nyes_koordin%C3%A1lt_vil%C3%A1gid%C5%91

Az egyezményes koordinált világidő vagy röviden koordinált világidő (Universal Time Coordinated, UTC) az a hivatkozási időzóna, amelyhez a Föld többi időzónáját viszonyítjuk. Ez a greenwichi középidő (GMT) utódja és néha még mindkét jelölést használják, bár a két fogalom nem azonos. Az UTC használata ajánlott, a GMT mint fogalom elavultnak tekinthető.

hu.wikipedia.org
A Föld térképe időzónákkal
A Föld térképe időzónákkal
http://24timezones.com/

What Time Is It Around The World? - World Time Map - A Föld térképe az időzónákkal.

24timezones.com
Nyári időszámítás
Nyári időszámítás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%A1ri_id%C5%91sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1s

A nyári időszámítás széles körben elfogadott rendszer, melyben a helyi időt 1 órával előre állítják az adott időzóna idejéhez képest. Az elnevezés onnan ered, hogy ez az időszámítás nagyrészt a nyári időszakra esik. Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart. Ennek megfelelően minden évben más dátumra esik, de az átállítás napja mindig vasárnap. Az óraátállítás az UTC szerint hajnali 1 órakor történik, vagyis Magyarországon márciusban helyi idő szerint 2 órakor előre, októberben 3 órakor vissza kell állítani az órákat.

hu.wikipedia.org
Greenwichi középidő
Greenwichi középidő
http://hu.wikipedia.org/wiki/Greenwichi_k%C3%B6z%C3%A9pid%C5%91

A GMT (greenwichi középidő, Greenwich Mean Time) egy – mára részben elavult – hivatkozási időzóna, amihez a helyi időket viszonyítani lehet, valamint ami a Föld teljes területére egységes időalapot biztosít. Mivel a GMT a föld valódi forgásához igazodik, még mindig gyakran alkalmazzák a nem csillagászati időmérések esetében...

hu.wikipedia.org
Idő(zóna)zavar: ahány ország, annyi idő?
Idő(zóna)zavar: ahány ország, annyi idő?
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=2&id=7158

A legtöbben tudjuk, hogy Franciaország egy órával előrébb, New York öt órával hátrébb, Ausztrália pedig tíz órával van előrébb Nagy-Britanniához képest. De ha egy kicsit távolabb utazunk, például Kínába, ahol öt időzóna van, ott hány órát mondanánk, és Kiribatin tegnap van-e vagy ma?

www.geographic.hu
Oldal leírása
ora.wyw.hu: Óra katalógus. Óramárkák, órajavítás, óraszalon, óragyűjtemények, karóra. Pontos idő, időzóna, napóra.Üzlet, bolt, webáruház. Online vásárlás. Különlegességek újdonságok, újságok és könyvek.
Gyűjteményünkben 216 válogatott óra, óraszalon témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 216 | Várakozó linkek: 4 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 51708